​​

Sport 2000

ANWR-Garant houdt geen voorraad, maar beheert wel de webshop www.sport2000.nl. FashionUnited eBusiness heeft ANWR-Garant geadviseerd en geholpen met het ontwikkelen van een infrastructuur en een proces- en berichten flow tussen de ondernemers (8 verschillende soorten POS-systemen), de ERP systemen van de sportleveranciers (tientallen, waaronde Nike, Adidas, Puma, Protest, Hummel en Falke) en de achterliggende systemen bij ANWR-Garant (PIM, webshop en retail management systeem: RMS). eBiss in combinatie met eGate is daarmee het centrale, intelligente en transparante connectivity systeem voor het geheel:


De leveranciers van Sport2000 leveren hun assortimentsdata (full-PRICAT data) aan bij ANWR via EDI. ANWR verrijkt de data met centrale coderingen voor artikelgroepen en kleurcoderingen, zodat die voor de producten gelijk zijn, ongeacht de leverancier. De verrijkte data wordt bij ANWR vastgelegd in een Article Pool (extra module van eBiss). Na de voor-order periode stuurt de leverancier naar de eBiss van ANWR een orderbevestiging (ORDRSP) per ondernemer. De eBiss van ANWR zet die inkooporder (ORDRSP) met de verrijkte data uit de Article Pool (PRICAT_plus) door naar de ondernemer, welke op het MessagingCenter van FUeB is aangesloten. Ten tijden van de uitlevering (enkele maanden na de voororder) stuurt de leverancier naar ANWR een elektronische pakbon per ondernemer/shop (DESADV). De eBiss van ANWR zet die pakbon door de ondernemer, met een kopie naar het RMS systeem (schaduwadministratie van het geheel waarmee de voorraad per shop opgehoogd wordt). Daarna worden de goederen verkocht in de winkels en online hetgeen resulteert in dagelijkse SLSRPT en INVRPT van de shops naar ANWR. De eBiss van ANWR zet de SLSRPT en INVRPT door naar haar RMS systeem voor het actualiseren van de schaduwadministratie. eBiss zet dagelijks een kopie van de INVRPT door naar het webshop systeem, op basis waarvan de beschikbaarheid in de centrale webshop wordt bijgewerkt.

Sport 2000 heeft het zodoende voor elkaar om zonder fysieke voorraad toch een webshop te kunnen exploiteren met de actuele voorraadposities van circa 75 shops, verspreid over een 60-tal ondernemers, die met een 8-tal verschillende back-office systemen werken. Uniek in Europa!

SPORT 2000 is een Europese sportwinkelketen met meer dan 3.000 winkels in 19 landen. De SPORT 2000 winkels in Nederland kennen een breed (en veelal ook diep) sportfunctioneel assortiment. Daarnaast vind je bij SPORT 2000 tevens een grote collectie sportmode. Alle SPORT 2000 winkels in Nederland worden geëxploiteerd door zelfstandige ondernemers. ANWR-Garant is sinds 2010 de licentie-houder. Iedere winkel bepaalt zijn eigen assortiment met een eigen specialisatie in een bepaalde sport.

SPORT 2000 – your professional sportshop

 

​​
Breaking news: In België gaan alle fashion winkels minimaal 6 weken dicht!